Nata Yrittäjä

Olen Nata, monille tuttu WTD-blogini kautta. Aloitin bloggaamisen vuonna 2011 ja vain nelisen kuukautta perustamisesta teinkin hommaa jo työkseni. Tänä päivänä koen itseni ennen kaikkea yrittäjäksi ja digimaailman sekä markkinoinnin asiantuntijaksi.

Blogi on edelleen itselleni tärkeä henkireikä ja pitkäaikaisin työpaikkani. Bloggaamisen alussa missionani oli sivistää ihmisiä täydellisten farkkujen löytämisestä. Vuodet kuluivat ja materialististen asioiden rinnalle ja yli nousivat ihan muut arvot. Tänä päivänä missioni onkin inspiroida etenkin nuorempia naisia toteuttamaan rohkeasti omia unelmiaan ja olemaan suoraselkäisesti, häpeilemättä ja muiden mielipiteistä välittämättä omia itseään. Etenkin lasikattojen rikkominen, tasa-arvon edistäminen ja naisten aseman parantaminen työelämässä sekä taloudellisesti ovat sydäntäni lähellä.

Olen törmännyt elämäni varrella todella paljon ennakkoasenteisiin. Minua on aliarvioitu ja väheksytty etenkin taustani sekä ulkonäköni vuoksi. Olimme perheemme kanssa venäjänkielistä vähemmistöä Virossa asuessamme ja maahanmuuttajia Suomeen muutettuamme. Moni ennestään tuntematon ihminen on suorastaan hämmentynyt kertoessani kympin todistuksesta, tuotantotalouden opinnoistani tai kahden firman pyörittämisestä. Moni on luullut, etten edes puhu suomea! Olen halunnut näyttää kaikille epäilijöille ja todistaa heidän olevan väärässä.

Onneksi el√§m√§n varrelle mahtuu my√∂s kannustavia ihmisi√§. √Ąidinkielen opettajani toimi suosittelijana ensimm√§iseen kes√§ty√∂paikkaani ja blogini suosio rakentui aluksi vahvasti kollegojen avun varaan. Noudatan el√§m√§ss√§ni periaatetta hyvien tekojen kierr√§tt√§misen√§ – karma kyll√§ muistaa. T√§rke√§ oppi el√§m√§ni varrella onkin ollut, ett√§ muiden menestys ei ole koskaan itselt√§√§n pois. T√§m√§n tajuttuani olen opetellut pois kateuden tunteista. Pyrin oppimaan muilta ihmisilt√§ ja auttamaan aina kun voin.

Rohkeuden ja itsens√§ toteuttamisen esteen√§ on yleens√§ pelko ep√§onnistumisesta. Koen vahvuudekseni erityisesti h√§peilem√§tt√∂m√§n asenteeni muiden ihmisten odotuksiin ja yleiseen paheksuntaan. Minulla onkin tatuoituna sormissani mottoni ‚ÄúIHASSAMA‚ÄĚ. T√§m√§ on muistuttamassa itse√§ni el√§m√§n vastoink√§ymisiin suhtautumisesta. Koskaan ei voi onnistua, jos ei edes yrit√§.

‚Äď Nata

 

Erilaisuus on se, joka tekee meistä jokaisesta kiinnostavan. Olisi tosi tylsää, jos kaikki olisivat samasta muotista. Hymy ja ilo on mielestäni aina kaunista.

Arvostan itsessäni

#1 Määrätietoisuus
#2 Sosiaalisuus
#3 Kunnianhimo
#4 Iloisuus